Fotonija


Naujiena

Naujinimas programai ANGLONAS 2. Turimą versiją 2.0 keiskite į 2.1 nemokamai

plačiau

Mobilus ANGLONAS

Anglų–lietuvių–anglų kalbų žodynas „iPhone“, „iPod touch“ ir „iPad“ App Store parduotuvėje

noriu

Pirkti

Užsisakykite programas iš gamintojo UAB „Fotonija“ internetinės parduotuvės

perku

Dažniausiai užduodami klausimai apie ANGLONĄ

Kodėl pasinaudojus VVV funkcija į paieškos lauką patenka keli žodžiai?

Teksto redaktoriuje, iš kurio bandoma paimti žodį vertimui, greičiausiai yra įjungti rodymui teksto formatavimo simboliai (paragrafo-¶, tarpo, tabuliacijos ir k.t. ženklai). Išjungus šių tarnybinių simbolių rodymą, VVV funkcija į ANGLONO paieškos lauką paims tik vieną žodį.

Ar ANGLONĄ 1.0 galima diegti ir naudoti su Windows Vista ir Windows 7 operacijų sistemomis?

ANGLONAS 1.0 gali būti diegiamas ir naudojamas su 32-jų bitų Windows Vista ir Windows 7, nors šios versijos kūrimo metu tokių OS dar nebuvo. Pasitaiko vienetinių atvejų, kai programa neįsidiegia  arba įdiegta neveikia. Dažniausia problemos priežastis yra Windows OS ir Internet Explorer naršyklės diegimo ir jų nustatymų aplinkybės.
Kartais pakanka ANGLONO diegimą pradėti su Setup.exe failu, dešiniu pelės klavišu išskleisti meniu ir pasirinkti poziciją Run as administrator. Sėkmingai užbaigti diegimo procesą dažnai padeda vien pasirinkus kitą būdą: tiktai man (...).

Kuo skiriasi ALKONAS nuo ANGLONO?

Kompiuteriniai žodynai ANGLONAS ir ALKONAS parengti garsaus leksikografo Bronislovo Piesarsko anglų – lietuvių kalbų žodynų pagrindu. 
ALKONAS rinkoje pasirodė 2000 m. ir buvo spausdinto „Didžiojo anglų-lietuvių kalbų žodyno“, kurį išleido leidykla „Alma littera“ 1998 m. elektroninis atvaizdas, todėl jis nebebus keičiamas.
ANGLONAS išleistas 2005 m. pabaigoje, kaip nauja kompiuterinė žodyno programa, kuri ir toliau vystoma bei tobulinama. Šioje programoje yra daugiau angliškų žodžių bei posakių (110 000 lyginant su 100 000 ALKONE), o vertimai išsamesni.
Kadangi ruošiant šių Bronislovo Piesarsko žodynų kompiuterines versijas dalyvavo tas pats gamintojas (UAB „Fotonija“), abi programas išoriškai labai panašios, tik ANGLONE atsirado papildomos galimybės, kurių pageidavo gausūs ALKONO vartotojai.

Ar ANGLONĄ galima diegti į Linux operacijų sistemas?

Mūsų platinamos programos diegimui ir naudojimui su Linux OS nepritaikytos. Tokiems vartotojams rekomenduojame pasinaudoti e. žodynų paslauga veikiančia internetinėje erdvėje. 
 
Kodėl programa ALKONAS nebeveikia?

Buvo naudojama programa skirta valstybės ir savivaldybių institucijoms bei įstaigoms, kurios 3-jų metų licencijos galiojimo laikas baigėsi 2004.12.31 d.
Naudojimas po šios datos yra nelegalus.