Fotonija


Naujiena

Naujinimas programai ANGLONAS 2. Turimą versiją 2.0 keiskite į 2.1 nemokamai

plačiau

Mobilus ANGLONAS

Anglų–lietuvių–anglų kalbų žodynas „iPhone“, „iPod touch“ ir „iPad“ App Store parduotuvėje

noriu

Pirkti

Užsisakykite programas iš gamintojo UAB „Fotonija“ internetinės parduotuvės

perku


Viskas apie iPhone Anglonas

Facebook


Dažniausiai užduodami klausimai apie Anglonas iPhone®

Norėjau paklausti ar aš turėčiau vėl iš naujo pirkti Angloną, jei esu jį pirkus į savo iPod. Ipod ir iPhone naudoju skirtingas banko korteles, bet e-mail naudoju tuos pačius. Dabar įsigijau iPhone, negi negaliu jo dabar įdiegti ir į šį įrenginį?

Jūsų pirktasis žodynas (ar bet kuri kita iOS programa) priklauso vienai kuriai nors iš Jūsų turimų "iTunes" paskyrų (angl. account). Su viena konkrečia paskyra gali būti susieti vienas ar daugiau įrenginių (iPod, iPhone), kurie gali naudoti tos paskyros programas.
Jeigu teisingai supratome Jūsų situaciją, tą pačią programą įrašyti į abu įrenginius Jums turėtų pavykti. Programoje "iTunes" atidarykite "iTunes Store", prisijunkite su savo turima paskyra, dešinėje spauskite "Purchased" ("Pirkiniai"), viršuje pasirinkite "Apps" ("Programos"). Atsidariusiame puslapyje bus išvardintos programos, priklausančios šiai konkrečiai paskyrai. Jas galėsite įrašyti į įrenginius, susietus su ta paskyra. Jei Jūsų įrenginiai susieti su skirtingomis paskyromis, tuomet Jūsų įrenginiai bus traktuojami, kaip skirtingų pirkėjų ir programą kitam įrenginiui teks pirkti iš naujo.

Ar galėsiu tą pačią versiją naudoti ir iPade ir savo iPhone?

Taip - vieną kartą nusipirkęs "Angloną" (ar bet kurią kitą programą), galėsite ją įdiegti ir naudoti visuose įrenginiuose (iPod touch, iPhone, iPad, ...), susietuose su ta pačia "iTunes Store" paskyra (account).

Užstrigo ANGLONAS mano iPhone, kai pasinaudojau vidine nuoroda. Paspaudus nuorodą, bando atsidaryti ir vėl užsidaro langas. Ką daryti?

Atnaujintoje žodyno versijoje 1.1. ši klaida jau ištaisyta. Atsinaujinti žodyną galite įprastu būdu - per kompiuterio "iTunes" arba telefono "App Store" programą.

Kaip versti žodžius iš lietuvių į anglų kalbą, ypač tuos, kurie prasideda raide š (s su varnele), raide ž (z su varnele) arba ū (u ilgąją) ir t.t. ir pan.? Juk iPhone 4 ekraninėje klaviatūroje nėra lietuviškų raidžių, o tik angliškos. (Andrius)

Telefone iPhone norėdami įvesti lietuviškas raides, turite įjungti lietuvišką klaviatūrą. Atidarykite Settings -> General -> International -> Keyboards -> Add New Keyboard... ir pridėkite "Lithuanian" klaviatūrą. Tuomet aktyvuotų klaviatūrų sąraše paspauskite "Edit" ir nuvilkite "Lithuanian" klaviatūrą aukščiau "English", taip padarydami ją įprastąja. Galiausiai paspauskite "Done".
Pridėję lietuvišką klaviatūrą, žodyne "Anglonas" (ar bet kurioje kitoje iPhone programoje) galėsite įvesti lietuviškas raides. Norėdami įvesti lietuvišką raidę, spauskite ir palaikykite ant "panašios" raidės į įvedamą, pavyzdžiui, norėdami įvesti "ą" ("a" nosinę) spauskite ant "a", palaikykite pirštą ir, neatleisdami jo, iš pasirodžiusio mini-meniu išsirinkite "ą". Taip pat darykite ir su kitomis lietuviškomis raidėmis ("s" - "š", "e" - "ę" ir "ė", ...).
Klaviatūras tarp lietuviškos ir angliškos perjungia esantis mygtukas su gaubliu (prikabinu iliustraciją). Paprastai klaviatūrų junginėti pirmyn ir atgal neprireikia - lietuviškoje klaviatūroje jau yra visi simboliai, esantys angliškoje.

Atnaujinus Angloną į 1.2 versiją iPhone3G telefone programa paprasčiausiai nebepasileidžia. iPhone versija yra 3.13. Ką daryti?

Ši klaida ištaisyta programos versijoje 1.3. Su kompiuterio programos "iTunes" galite atsisiųsti Anglono programos atnaujinimą ar nemokamai atnaujinti telefono operacinę sistemą į iOS 3.2 arba naujesnę, geriausia - į iOS 4.x.

Aš jau nupirkau ir instaliavau Jūsų programą, bet atnaujinant iOS ją ištryniau. Kaip dabar atstatyti Angloną?

Norėdami iš naujo atsisiųsti „Angloną“, prisijunkite su tuo pačiu „iTunes“ account'u (paskyra), su kuria pirmą kartą pirkote šią programą, susiraskite „Angloną“ pasinaudodami paieška ir tiesiog paspauskite „Buy / Download“. Nors ant mygtuko ir yra rašoma „Buy“ (pirkti), o programą jau esate pirkęs, už ją dar kartą mokėti nebereikės.