Fotonija


Naujiena

Naujinimas programai ANGLONAS 2. Turimą versiją 2.0 keiskite į 2.1 nemokamai

plačiau

Mobilus ANGLONAS

Anglų–lietuvių–anglų kalbų žodynas „iPhone“, „iPod touch“ ir „iPad“ App Store parduotuvėje

noriu

Pirkti

Užsisakykite programas iš gamintojo UAB „Fotonija“ internetinės parduotuvės

perku

Žodynų straipsnelių polangis

Programa leidžia vartotojui lango elementų susimažinti iki minimumo ir naudoti tik teksto įvedimo lauką bei straipsnelio polangį. Straipsnelių polangyje pateikiami žodynų straipsneliai, aprašantys verčiamus žodžius ir frazes. Straipsneliai atsinaujina po kiekvienos naujos paieškos arba pasirinkus įrašą iš Sąrašų polangio. Straipsnelių polangyje yra skirtukai Pagrindinis vertimas, Tezauras ir Mano vertimas (priklausomai nuo parinkčių  Nuostatų lange gali būti virš arba po straipsneliu), kurie pateikia skirtingų žodynų informaciją, priskiriamą tam pačiam žodžiui ar frazei.

Skirtukų fono spalvos informuoja apie tai, ar pasirinktam žodžiui yra rastas straipsnelis ir kurio žodyno informacija yra rodoma. Spalvos, priklauso nuo pasirinkto langų apipavidalinimo stiliaus. Skirtukų fono spalvos informuoja apie šias būsenas:

  • žodyno straipsnelis jau yra matomas polangyje;
  • žodyno straipsnelis nerodomas, bet informacija yra ir gali būti atidaryta peržiūrai spustelėjus ant jo;
  • šiame žodyne tokiam žodžiui straipsnelio nėra.

Spustelėjus dešinį pelės mygtuką, bet kurioje straipsnelio dalyje, pateikiamas kontekstinis meniu su pasirinkimo galimybe kopijuoti į iškarpinę visą straipsnį arba pasirinkti straipsnelio spausdinimo variantą.

Polangyje pažymėjus straipsnelio žodį ir spustelėjus dešinį pelės mygtuką ant jo, pateikiamas kontekstinis meniu su pasirinkimo galimybe jį kopijuoti į iškarpinę, ištarti žodį balsu arba pasirinkti vieną iš vertimo paieškos būdų.